Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] Third Party Tools

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2012, 07:07 AM
avijit avijit is online now
Registered User
 
Join Date: 08-23-2011
Posts: 2
VSphere usage

Hi, I am new to VBP and need to know the usage of VSphere step. I have metioned the ESX server name, user, password but still when i am trying to power on a VM i am getting the 'The specified datastore is invalid' error. I can understand that there is some issue with the VM path that i have provided but i am not sure what i path it should be. I can access the VMWare ESX server using the VSphere client installed in my system and using the client i am see the VM path as [datastore1] WinXP_tmp\WinXP_tmpl.vmx. But when i am mentioning this as the VM path then i am always getting the same error. I need some help urgently. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2012, 07:43 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,174
You need to double bracket [[ ]] characters in Visual Build fields.
http://www.kinook.com/VisBuildPro/Ma...ecialchars.htm
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2013, 12:13 AM
phaneendar phaneendar is online now
Registered User
 
Join Date: 04-17-2013
Posts: 2
Not able to start / stop virtual machine on ESX server using vSphere

Hi, I am new to VBP(i use VBP7.7a) and need to know the usage of VSphere step. I have metioned the ESX server name (given IP), user, password but still when i am trying to power on a VM i am getting the 'Unable to connect to host. The specific version was not found' error. I can access the VMWare ESX server using the VSphere client installed in my system.The following are the details filled by me
VMware Tab:
Virtual machine: [[ESX2-DS1]] W2k8-R2-V2\W2k8-R2-V2.vmx
gave the OS user name and password and all other fields were blank.
Server Tab:
Host: gave the host IP address here
Host type: ESX/ESXi
port is blank and gave username and password

when i run the program i get the following error:
18-Apr-13 10:41:20 AM: -------------------- Starting Build: 'TestBuild.bld' --------------------
18-Apr-13 10:41:21 AM: Building project step 10 - VMware vSphere...
Unable to connect to host.
Error: The specified version was not found


. I need some help urgently. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2013, 07:01 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,174
The error is coming from VMware's vmrun utility (http://www.vmware.com/support/developer/vix-api/). You would need to contact VMware regarding support for their product (when submitting support information to them, checking the Log command-line option on the Advanced tab of the action, rebuilding the step, and including the command-line syntax used may be helpful).
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2013, 07:05 AM
phaneendar phaneendar is online now
Registered User
 
Join Date: 04-17-2013
Posts: 2
Thanks for the reply.
I got the problem resolved.
We need to install VMware VIX for VSphere API to work.
I installed the VMware VIX and every thing is working.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1999-2013 Kinook Software, Inc.