Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] Third Party Tools

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-09-2006, 08:39 AM
martys martys is online now
Registered User
 
Join Date: 06-09-2006
Posts: 24
Difference in VS .NET compiling?

Has anybody else had this problem, and/or a solution?

When running a build and building a VS .NET solution, it fails at a certain step. If I go build the solution in the VS .NET IDE, it works just fine, and then it will work when I try it again in the VisBuild environment. But if I run the whole VisBuild build (which includes getting files from SourceSafe), I have to manually build the solution again before I can get VisBuild to properly compile. I don't have to rebuild in the IDE, just a regular build, (and I noticed that the build does work in VisBuild when I build the debug version, but that's not very helpful).
Reply With Quote
  #2  
Old 06-09-2006, 11:04 AM
martys martys is online now
Registered User
 
Join Date: 06-09-2006
Posts: 24
Followup: It still doesn't work.

However, I've narrowed down the problem. It doesn't have to do with anything in the SourceSafe database. There is a step that creates a "dictionary" (for different languages) that properly gets compiled from the IDE, and not from VisBuild. So when I do a build from VisBuild, it skips compiling the dictionary if it's already compiled from the IDE. What's the difference between compiling from the IDE and from the command line? Is there a different compiler that VS .NET 2005 uses? Or are there some options I need to select?

Second follow up: Changing to use devenv.com made the build work. Why should that be different?

Last edited by martys; 06-09-2006 at 11:10 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2006, 01:08 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,751
You mentioned VS.NET, then VS 2005 later. I'll assume you have 2005. By default, the VBP Make VS.NET action uses MSBuild to build VS2005 projects/solutions. Building in the VS2005 IDE is actually more like building with devenv.com from the command-line, which the Make VS.NET also supports (and apparently is what works for you).
http://www.visualbuild.com/Manual/vsnetoptionstab.htm

Theoretically, building either way should always have the same result, but this may be a case where it doesn't (you'd have to ask MS why that is the case).

If you can ZIP and send or post:
1) The info from Help | About | Install Info
2) The .bld file used to build
3) The .sln file and project files (no source code files)
4) A build log file (once using devenv and once using MSBuild, with the 'Display compiler command-line' option checked in both cases)
5) Is the 'doesn't work' issue a build failure, or it treating the build as up-to-date when it isn't, or ?

we can look at it and see if it is a VBP or VS issue. Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.