Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] Third Party Tools

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2010, 02:23 PM
mbrock mbrock is online now
Registered User
 
Join Date: 08-05-2009
Posts: 9
Any reason version 6.7a wouldn't work with Visual Studio 2010

We are still on 6.7a of Visual Build Pro, and will be upgrading to Visual Studio 2010 in a few months. I know that VS 2010 is supported in 7.0+, but is there any reason it wouldn't work with 6.7a? Has anybody tried compiling VS 2010 projects with Visual Build Pro prior to release 7.0?

I realize ultimately we could make it work by having Visual Build Pro run batch files, but will the "Make VS" actions work with VS 2010?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2010, 02:42 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,723
Several changes were made to the Make VS.NET action in VBP v7 to support VS 2010.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2010, 04:27 PM
mbrock mbrock is online now
Registered User
 
Join Date: 08-05-2009
Posts: 9
So I should take this to mean that when we do move to VS 2010, there's a good chance that our existing actions will no longer work?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2010, 04:29 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,723
Yes.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2010, 04:31 PM
mbrock mbrock is online now
Registered User
 
Join Date: 08-05-2009
Posts: 9
Not the news I was hoping to hear, but thanks for your assistance!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-15-2010, 09:43 AM
teognost teognost is online now
Registered User
 
Join Date: 05-25-2004
Location: Prague,Czech Republic
Posts: 175
Well,last time when we migrated from VS 2005 to VS 2008 -there was no problem -as discussed here:
http://kinook.com/Forum/showthread.php?s=&threadid=3806
I have also VBP 6.7a -so your point is as soon as our C# projects are migrated to VS 2010 -current VBP project will not work anymore?
And the only solution is to migrate VBP to latest version (7.5 I guess)?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-21-2010, 10:36 AM
teognost teognost is online now
Registered User
 
Join Date: 05-25-2004
Location: Prague,Czech Republic
Posts: 175
kinook,could u pls confirm VS 2010 is not compatible with VBP 6.7a ?
I tried to compile a VS solution with VBP 6.7a -step "Make VS.Net "
and it worked although it launched devenv.com instead of msbuild.exe
However -if I specify the path to msbuild.exe -it is launched msbuild and not devenv.com
Reply With Quote
  #8  
Old 06-21-2010, 10:44 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,723
Several changes were made to the Make VS.NET action in VBP v7 to support VS 2010, so I doubt that v6.x is fully compatible with it.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-29-2010, 09:05 AM
teognost teognost is online now
Registered User
 
Join Date: 05-25-2004
Location: Prague,Czech Republic
Posts: 175
ok,we bought the licence for upgrading to 7.5.
Do I need to change sthing into my existing projects or new version will automatically transform them?
Reply With Quote
  #10  
Old 06-29-2010, 09:15 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,723
You will need to upgrade your solutions to VS 2010 (by either opening in the VS IDE or automating the upgrade via Visual Build-- see http://www.kinook.com/VisBuildPro/Ma...olutiontab.htm), but you shouldn't need to change your Make VS steps to build once converted.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-29-2010, 09:48 AM
wellilein wellilein is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2005
Posts: 53
Make VS xxxx

@Moderator: does this apply only to Make VS.NET steps (upgrading the SLN file is sufficient) or does this also apply to Make VS 2005 and Make VS 2008 steps?
In other words: if I was version specific in my (old) build script, will I need to update all version specific build steps?

Is there a conversion tool which upgrades from Make VS 200x to 2010 (Actually the build script is XML, so there might be a XSL transformation)?
Reply With Quote
  #12  
Old 06-29-2010, 10:09 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,723
The Make VS* actions are all aliases for the same action, so they don't need to be updated. You could use the Replace in File action, the Write XML action, or possibly the Transform XML Log action to update the action name in your .bld files if desired.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-30-2010, 02:35 AM
wellilein wellilein is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2005
Posts: 53
Thank you

Didn't know they are aliases. Thank you, I will replace them using a text editor or something similar.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.