Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Ultra Recall > [UR] Suggestions

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-19-2007, 07:08 AM
quant's Avatar
quant quant is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2006
Posts: 967
Two data explorer panes

My two favourite Win applications are UR and Total Commander. I like that Total Commander has two "data explorer panes" (wish that UR could have 2 or even more instances of data explorer pane at the same time).

I use search pane for that, and use it (apart from other things) also as a "Categories Pane", where I can easily categorize items by dragging them over there. I have "Categories" folder in the main tree, and this is linked to "Search" in the search pane. But, the problem is that data explorer pane is not refreshed when dragging directly to search pane (only after I restart UR). Please refresh data explorer when the item is dragged to search pane. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2007, 08:42 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,758
Shift+F5 (Tree | Refresh All) will refresh both trees from the db without restarting.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2007, 08:55 AM
quant's Avatar
quant quant is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2006
Posts: 967
Quote:
Originally posted by kinook
Shift+F5 (Tree | Refresh All) will refresh both trees from the db without restarting.
I tried to activate data explorer pane and used refresh icon (F5) and that didn't work ...

Shift+F5 works ... but I think there should be no user intervention necessary to keep the Search pane and Data Explorer pane in sync!

Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2007, 06:58 AM
tim tim is online now
Registered User
 
Join Date: 10-01-2007
Location: england
Posts: 20
I'd just simply like 2 data explorer panes side by side - please...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2007, 06:02 PM
janrif janrif is offline
Registered User
 
Join Date: 07-08-2005
Location: Ridgefield CT USA
Posts: 852
Re: Two data explorer panes

Quote:
Originally posted by quant
My two favourite Win applications are UR and Total Commander. I like that Total Commander has two "data explorer panes" (wish that UR could have 2 or even more instances of data explorer pane at the same time).

I use search pane for that, and use it (apart from other things) also as a "Categories Pane", where I can easily categorize items by dragging them over there. I have "Categories" folder in the main tree, and this is linked to "Search" in the search pane. But, the problem is that data explorer pane is not refreshed when dragging directly to search pane (only after I restart UR). Please refresh data explorer when the item is dragged to search pane. Thanks!
Quant, I have a feeling that I would like this idea but I also have a feeling that I don't completely understand your application of its usage. Could you give me a practical example of how this might work? Thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2007, 06:33 PM
quant's Avatar
quant quant is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2006
Posts: 967
Re: Re: Two data explorer panes

Quote:
Originally posted by janrif
Could you give me a practical example of how this might work? Thanks.
It would provide convenience when moving/linking/copying from one place to another. I'm sure you experienced this when you tried to drag some items to a "distant" place in data explorer pane. This is where the move/link dialog comes handy, but you cannot keep it open, you cannot have favourites there, and cannot simply drag and drop things over there ... Total Commander is the only soft I use for file management and it's perfect, if you look for this kind of program, give it a try
http://www.ghisler.com/picture.htm
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2007, 07:16 PM
janrif janrif is offline
Registered User
 
Join Date: 07-08-2005
Location: Ridgefield CT USA
Posts: 852
Ah so... I thought that's what you were getting at. Thanks for clarifying. I certainly understand as I use TC as well.

How would this interface with the user drag/drop an item from related pane?

URp Link/Move/Copy could certainly use more convenience.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:30 AM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.