Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] General Discussion

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2011, 07:56 AM
Rogier Rogier is online now
Registered User
 
Join Date: 09-09-2004
Location: the Netherlands
Posts: 40
Can't get HTTP step to send POST data?

I'm having difficulties with the HTTP step. No matter what I try, I can't get it to send any POST parameters.

I've attached a minimal example that does 2 Post requests to a test script, one with form parameters, one with raw post data.

The script it calls outputs all get and post params it receives. It does not report any POST params for either call.

Who's doing something wrong, me or the HTTP step?

(PS. I'm using VBP 7.7a, latest version)
Attached Files
File Type: zip test_http.zip (582 Bytes, 755 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2011, 01:15 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
Download and install again from http://www.kinook.com/Download/VisBuildProEval.exe (it includes an update to the networking component which resolves the HTTP POST problem).
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2011, 04:22 PM
Rogier Rogier is online now
Registered User
 
Join Date: 09-09-2004
Location: the Netherlands
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by kinook View Post
Download and install again from http://www.kinook.com/Download/VisBuildProEval.exe (it includes an update to the networking component which resolves the HTTP POST problem).
Thanks, I downloaded & installed todays version, but I'm still getting the same issue..?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2011, 05:28 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
Copy, paste, and build this step in Visual Build:

<step action='List Files'>
<HideOn type='11'>-1</HideOn>
<InclExt>cshtpav6.dll</InclExt>
<Log type='11'>-1</Log>
<Path>%WINSYSDIR%</Path>
<SysOn type='11'>-1</SysOn>
<indent type='3'>1</indent>
<name>List Files</name>
</step>

It should output v6.0.6030.1651. If not, try clearing your browser cache and re-downloading or downloading from ftp://ftp.kinook.com/VisBuildProEval.exe.

With the previous build and the attached project, I was getting (at the end of the output):

<H2>Query</H2>
<P><code></code>
<H2>Parsed values</H2>
<UL>
</UL>

but with the updated component above, I'm now getting:

<H2>Query</H2>
<P><code>Your_name=xyz&fruit=Apple</code>
<H2>Parsed values</H2>
<UL>
<LI>Your_name = xyz
<LI>fruit = Apple
</UL>
Attached Files
File Type: bld http_post.bld (777 Bytes, 626 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2011, 07:12 PM
Rogier Rogier is online now
Registered User
 
Join Date: 09-09-2004
Location: the Netherlands
Posts: 40
Yep it's v6.0.6030.1651 over here.

But I think I found it: I copy pasted the step from your project and I noticed the first property is:
Quote:
<Encoding type='3'>1</Encoding>
Whereas the Encoding type happened to be '0' in my project. No idea why (maybe because I originally created it with a faulty VBP version?) but changed it to 1 and it works just fine now Thanks!
Reply With Quote
Reply

Tags
form , http , post

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.