Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] Third Party Tools

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 07-18-2008, 09:59 AM
jjkboswell jjkboswell is online now
Registered User
 
Join Date: 07-15-2008
Location: Reading, UK
Posts: 9
Question Can't find Team Foundation Server exe

I've got two build machines, and one of them happily finds tf.exe for my Team Foundation Server step, but the other doesn't (same script):
Unable to auto-locate Team Foundation command-line executable; specify the full executable path + filename on the Options tab

On the machine that succeeds to run the step, it outputs the following for the command it is calling...
"c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\tf.exe"

And on the machine that if fails, tf.exe is in exactly the same folder.

I checked my global macros, and DEVSTUDIO_NET_DIR is correct ("c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0")

So how does VBPro auto-locate the exe and why is it not finding it? What am I missing on one machine but not the other?

James
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2008, 03:14 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
The Team Foundation action locates the path for tf.exe by looking for the registry value

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio \9.0\InstallDir

(actually looking for various versions). Apparently, it is not finding that registry entry on the problem machine.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-21-2008, 04:45 AM
jjkboswell jjkboswell is online now
Registered User
 
Join Date: 07-15-2008
Location: Reading, UK
Posts: 9
Any ideas why VisBuildPro wouldn't find that registry entry, because it's there in my build machine's registry:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio \9.0]
"InstallDir"="C:\\Program Files\\Microsoft Visual Studio 9.0\\Common7\\IDE\\"

and the "tf.exe" file exists in that folder.

Indeed, if I enter the full path to the tf.exe file in the build item's Options tab, the step works fine.

James
Reply With Quote
  #4  
Old 07-21-2008, 08:43 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
Which version of VBP are you running (Help | About | Install Info)?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-21-2008, 09:11 AM
jjkboswell jjkboswell is online now
Registered User
 
Join Date: 07-15-2008
Location: Reading, UK
Posts: 9
6.2a

I ran the same script on an eval of the 6.2a on another machine (my development machine) to see what happened, and that too fails to find the TF.exe, except this time gave a different error:
Failed to create process: The system cannot find the file specified.

Our build machine is a VMware image of Windows 2003 Server R2, and my development machine is XP SP2.

James
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2008, 09:18 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
v6.2a didn't support VS 2008; v6.7 does.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.