Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] Third Party Tools

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 5 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 10-25-2007, 06:31 PM
Buildboy Buildboy is online now
Registered User
 
Join Date: 12-07-2006
Posts: 12
PSExec on Vista VM : Initialization of tree component failed

Hi All,
I am trying to start the build file remotly on a Windows Vista Enterprise VM running on the VMWare server 1.4 and encountring the following error.
Also Running VB Pro 6.6 on the VM, host executing the command is running VB Pro 6.3
Any help is greatly appreciated

from the event viewer:

Log Name: Application
Source: Visual Build Professional
Date: 10/25/2007 4:53:43 PM
Event ID: 1
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: VISTA_ENT_QA
Description:
Initialization of tree component failed.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Visual Build Professional" />
<EventID Qualifiers="49152">1</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2007-10-25T22:53:43.000Z" />
<EventRecordID>453</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>VISTA_ENT_QA</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>Initialization of tree component failed.</Data>
</EventData>
</Event>

Last edited by Buildboy; 10-25-2007 at 06:36 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2007, 12:05 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
Please send the details requested at http://www.kinook.com/Forum/showthre...threadid=3044. Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2007, 03:21 PM
Buildboy Buildboy is online now
Registered User
 
Join Date: 12-07-2006
Posts: 12
Hi,
I have sent out the information per your request to the support email address
Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2007, 07:04 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,656
We were able to reproduce this problem on Windows Vista running as a guest inside VMWare or Virtual PC. VBP is acting as if it does not have full interactive access to the desktop in order to initialize and display its GUI. The problem is not specific to VBP -- any GUI application is affected (for instance, try psexec -i \\xyz write [or notepad, regedit, calc, etc.]). Apparently a bug or limitation in Windows and/or psExec is resulting in this behavior. The problem may only occur when Vista is running in non-Aero Glass mode -- see http://forum.sysinternals.com/forum_posts.asp?TID=12560.

A couple of workarounds:

1) Running it in the system account (check the 'Run in System account' checkbox on the Remote tab of the VisBuildPro Project or Run Program actions, or use the -s psExec flag if calling directly) does work in our tests

2) Running the console app (VisBuildCmd.exe) instead of the GUI app (VisBuildPro.exe) also works (console apps don't need interactive desktop access).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:34 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.