Kinook Software Forums

Kinook Software Forums (http://www.kinook.com/Forum/index.php)
-   [VBP] Third Party Tools (http://www.kinook.com/Forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Shut Down Problem (http://www.kinook.com/Forum/showthread.php?t=3109)

lherz 10-09-2007 04:33 PM

Shut Down Problem
 
I am attempting to use the new "Shut Down" step to re-boot a remote server in a vbp version 6.6 project, and whenever the step executes, it fails with the following output text:

Connecting to 'IL-VM-C36QA3'...
Shutting down...
Error in Action (VBScript) script code at Line 25, Column 20 (Error initiating shut down)

However, the restart completes on the remote server.

I can ignore the failure, but would rather not...

Anyone have an idea as to what I am doing wrong?

I am specifying the remote server via a temporary macro

kinook 10-09-2007 04:50 PM

The error indicates that Win32Shutdown returned a non-zero value, which is documented to be an error condition. It sounds like a WMI/Windows bug if it's returning an error code but actually working (it returns 0 in our tests on Win XP SP2).

Instead of ignoring any failure, one workaround may be to add something like this to the step's vbld_StepDone script event:

Code:

If Step.BuildStatus = vbldStepStatFailed And _
  InStr(Application.Macros(vbldMacroSystem)("LASTSTEP_OUTPUT"), "Error initiating shut down") Then
  Step.BuildStatus = vbldStepStatSucceeded
End If


lherz 10-26-2007 11:11 AM

I will give this a try.

Just as an FYI, the "failure" only seems to occur on Windows Server 2003 machines, xp and Win 2000 machines all execute the step without error.


All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.